Binnenland

Kim Holland-stagiaire spant rechtszaak aan tegen InHolland

19-03-2014 16:20

Karina Hagafiona, de studente die van InHolland plotseling geen stage meer mocht lopen bij Kim Holland, gaat een rechtszaak aanspannen tegen de hogeschool. Dat meldt Kim Holland zojuist aan ThePostOnline.

Reactie Kim Holland

“Karina heeft een advocate in de hand genomen die veel ervaring heeft met bestuurszaken. Het is een ‘lekker pittige tante’, die in het verleden al eens vaker tegen een hogeschool heeft geprocedeerd. We moeten nu wachten op een formele afwijzing van InHolland met hun beweegredenen, zodat we aan de gang kunnen. InHolland beroept zich op ‘normen en waarden’, maar daar staat niks over in hun regelement. Karina heeft veel aanbiedingen gehad voor een andere stage en dat was ook wat InHolland wilde, maar ze wil gewoon bij ons stagelopen. Ze is nog altijd enorm gemotiveerd en staat te popelen om haar stage hier te hervatten.”

Reactie Karina

Karina laat aan ThePostOnline weten dat zij de afgelopen week op haar eigen verzoek nog om de tafel heeft gezeten met InHolland, maar dat dat niks heeft geholpen.

“Ik heb er geen woorden voor. InHolland is bezig met een nieuwe stageplaats, maar ik heb het idee dat ze me echt iets proberen op te dringen, terwijl ik die plekken niet leuk vind. Op mijn verzoek zijn we nog een keer rond de tafel gegaan, maar op de vraag wat nu eigenlijk het probleem is konen ze me geen direct antwoord geven. Ik zou daarop een gesprek met een directrice krijgen, maar dat is nog altijd niet gebeurd.”

“Ik heb voorgesteld om de stage bij Kim Holland door te zetten totdat ik eventueel iets anders heb gevonden om zo in ieder geval mijn stage-uren te vullen, maar dat was voor InHolland geen optie. Natuurlijk wil ik het liefst mijn stage afmaken bij Kim Holland, maar los daarvan gaat het mij om principes. Ik wil graag iets doen in de pornografie of erotiek, maar is dat dan slecht? Ben ik een slecht persoon? Ik voel me serieus beledigd en loop niet alleen studievertraging, maar ook emotionele schade op hierdoor.”

Reactie advocaat Annemiek van Spanje, KHDS Advocaten

“We hebben vandaag een brief naar InHolland verstuurd met het verzoek hun formele standpunt kenbaar te maken, waarom deze stage ineens niet meer voortgezet mocht worden. Ons doel is dat Karina haar stage mag gaan afmaken, maar InHolland lijkt in zijn standpunt te volharden dat dit geen optie is. Ze hebben dit standpunt tot op heden nog niet formeel gemotiveerd. De stage voldoet aan alle eisen die aan een stage worden gesteld bij InHolland. Het is niet voor niets dat het in eerste instantie wél werd goedgekeurd. Karina is meerderjarig en het bedrijf voldoet aan alle wettelijke eisen. Ik kan dan ook geen enkele goede reden bedenken waarom deze stage geen doorgang kan vinden. InHolland zet in de eigen statuten ‘oog te hebben voor diversiteit en pluriformiteit in de samenleving’, maar dat blijkt hier niet uit. Ik denk dat het voor hen heel moeilijk gaat worden om met een degelijke motivatie te komen en ik heb dan ook goede hoop dat Karina haar stage bij Kim Holland kan vervolgen.”

Reactie InHolland

InHolland-woordvoerder Renee Verkuijlen geeft in een reactie aan nog altijd niet inhoudelijk op de zaak te willen reageren. Van een rechtszaak zegt zij niks te weten. InHolland zal het verzoek om een formele afwijzing te sturen honoreren.

Lees ook:
Kim Holland:’Dit draait puur en alleen om het imago van InHolland’ 
Kim Holland-stage was al een maand bezig