Binnenland

Kim Holland: ‘Stage was al een maand bezig’

06-03-2014 16:50

Karina Hagafiona, de studente die van InHolland geen stage mag lopen bij Kim Holland, was al een maand bezig met haar stage. InHolland heeft de stage vandaag verboden, omdat deze “zich niet verhoudt tot de waarden waar de hogeschool voor staat”. Blijkbaar was dat eerder geen enkel probleem, totdat de media er aandacht aan schonken.

‘Ze las het op Twitter’

Kim Holland reageert tegenover ThePostOnline: “Ik vind dit ongelofelijk. Karina was hier al een maand bezig met haar stage en deed het hartstikke goed, ze is enorm verdrietig en teleurgesteld. Op deze manier wordt de toekomstdroom van een jonge, intelligente en ambitieuze vrouw kapot gemaakt. Karina heeft van te voren een keurig plan ingediend bij haar opleiding. Ze is bovendien niet eens door haar opleiding zelf op de hoogte gebracht, maar heeft het via Twitter moeten lezen. Dat neem ik de school ook kwalijk, erg onprofessioneel.”

‘Erotiek is toch ook entertainment?’

“Ik ga er alles aan doen om voor haar op te komen, om voor haar te vechten. We hebben het hier over een volwassen vrouw die weet wat ze wil, daar moet een opleiding haar dan toch gewoon bij begeleiden? Ze volgt de opleiding Media Entertainment Management, maar erotiek is toch ook entertainment? Ze doet niets illegaals, ze heeft geen fouten gemaakt en ze zal hier niet uit de kleren gaan. Toch moet ze nu stoppen met haar stage.”

‘Ik wil voor haar vechten’

“Haar stage bestond uit het maken van een bedrijfsanalyse en het bijhouden van een blog. Ze wordt daarbij begeleid door een jongen die niet uit de erotische wereld komt en veel ervaring heeft met het begeleiden van stagiaires. Hij heeft speciaal voor haar een dag vrij gemaakt, ik vind het belangrijk dat we het goed doen namelijk. Ze zou zich richten op lichtinval, cameraposities, dat soort dingen. Ze speelt zelf niet mee! Ik hoop morgen naar InHolland te gaan om hierover te praten. We moeten er nu voor zorgen dat ze de stage af kan maken, desnoods met enige restricties.”

Karina is te teleurgesteld om de media te woord te staan, laat Kim Holland ons weten.

InHolland heeft tot twee keer toe geweigerd om inhoudelijk in te gaan op vragen van ThePostOnline. Op de vraag of het klopt dat Karina inderdaad al een maand stage liep en dat de media-aandacht de directe aanleiding is geweest om de stage af te breken, zegt een woordvoerder: “We gaan samen met de student op zoek naar een andere stage, dat is alles wat erover te zeggen hebben.”