Buitenland

Nachtwolven slepen Duitsland voor rechter

06-05-2015 02:16

MOSKOU (ANP) – De Russische motorclub Nachtwolven sleept de Duitse staat voor de rechter. De bikers vinden het onterecht dat de Duitse autoriteiten de visa van enkele leden hebben ingetrokken, waardoor ze hun rit van Moskou naar Berlijn niet kunnen afmaken. De club heeft een Duitse advocaat in de arm genomen, zei leider Aleksandr Zaldostanov van de Nachtwolven woensdag tegen de Russische krant Izvestia.

De Nachtwolven maken een tocht van Moskou naar Berlijn, om het Rode Leger te herdenken dat zeventig jaar geleden nazi-Duitsland versloeg. Ze zouden op 9 mei aankomen in Berlijn, maar dat is niet meer zeker. Duitsland heeft de visa van enkele motorrijders ingetrokken, omdat ze ,,foutieve informatie” hadden gegeven bij de aanvraag ervan.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken liet eerder weten dat de club mogelijk een gevaar vormde voor de veiligheid en publieke orde in Duitsland. Volgens de bikers is de beslissing politiek gemotiveerd. De club is niet verboden in Duitsland, maar wel omstreden vanwege zijn nationalistische karakter.