Nieuws

‘Wall Street wacht op Apple en Fed’

27-04-2015 14:05

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beurzen zullen de handelsweek maandag waarschijnlijk iets hoger beginnen. Beleggers houden hun handen op de knip in afwachting van zwaargewicht Apple die nabeurs cijfers van het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar openbaart. Naast het cijfergeweld van de techgigant wordt ook al voorzichtig rekening gehouden met de bijeenkomst van de Federal Reserve (Fed) later deze week.

Het stelsel van Amerikaanse centrale banken zal woensdag naar verwachting bekendmaken dat het de rente nog ongewijzigd laat. Mogelijk wordt wel meer bekend over het tijdstip van de aankomende eerste renteverhoging in jaren.

Apple komt maandag nabeurs met kwartaalcijfers. Volgens analisten zal het concern voor de achtste keer op rij meer omzet hebben gedraaid. Mogelijk speelde de dure dollar het bedrijf wel parten. Later deze week volgen in de VS onder meer Pfizer, Ford, UPS en Twitter.

Restaurant Brands International

Qua bedrijfsresultaten kunnen beleggers wel reageren op Restaurant Brands International, het moederbedrijf van Burger King en Tim Hortons. Het fusiebedrijf hield onder de streep meer over dan waar analisten rekening mee hielden.

De geplande fusie tussen het Amerikaanse Applied Materials en het Japanse Tokyo Electron, twee grote toeleveranciers aan de chipindustrie, is van de baan. De bedrijven kregen geen toestemming om samen verder te gaan omdat daardoor de concurrentie te veel zou worden beperkt.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig grootste beursfondsen sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 18.080,14 punten. De brede S&P 500 kreeg er 0,2 procent bij en kwam uit op 2117,70 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq, die donderdag voor het eerst in vijftien jaar op een nieuw record sloot, sloot de laatste handelsdag van de week 0,7 procent hoger op 5092,09 punten.