Binnenland

Koninklijk bezoek aan Dordrecht zit erop

27-04-2015 13:32

DORDRECHT (ANP) – Het bezoek van de jarige koning Willem-Alexander en zijn familie aan Dordrecht zit erop. Het gezelschap vertrok maandag even na 14.00 uur na een bezoek van circa drie uur aan de stad.

Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima kwamen samen met hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane, prins Constantijn en prinses Laurentien en de vier zonen van prinses Margriet met hun echtgenotes. Prinses Beatrix bleef dit jaar voor het eerst thuis. Ook prinses Mabel, prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven waren er niet bij. Vanwege het overlijden van de vader van prinses Aimée ontbraken prins Floris en prinses Aimée eveneens.

De koninklijke gasten arriveerden rond 11.00 uur per boot aan het Groothoofd, waar een parade van oude en nieuwe vaartuigen over het water voorbij kwam. Daarna maakten ze een tocht langs de ‘iconen’ van Dordrecht en eindigden ze op het Statenplein voor de feestelijke afsluiting ‘De Dordtse jeugd is het einde’.

Koningsdag had dit jaar voor het eerst plaats op de echte verjaardag van Willem-Alexander. Vorig jaar was het feest een dag eerder, omdat 27 april toen op een zondag viel. Anders dan voorgaande jaren bezocht het gezelschap één plaats in plaats van twee.