Buitenland

30 jaar voor doden zes baby’s

21-04-2015 01:14

PROVO (ANP) – Een Amerikaanse vrouw moet minstens 30 jaar de gevangenis in voor het doden van zes van haar pasgeboren baby’s. De 40-jarige vrouw is maandag veroordeeld door een rechtbank in de Amerikaanse staat Utah.

Ze kan na 30 jaar op borgtocht vrijkomen, maar het is waarschijnlijk dat ze levenslang vast blijft zitten, aldus de openbaar aanklager volgens Amerikaanse media.

De vrouw werd vorig jaar gearresteerd toen haar voormalig partner de babylijkjes in dozen had gevonden in de garage van haar oude huis. Ze had de dozen laten staan toen ze ging verhuizen. In februari bekende ze de zuigelingen te hebben gedood. Volgens de politie was de vrouw verslaafd aan drugs en had ze de baby’s direct na hun geboorte laten stikken of gewurgd.

De echtgenoot ontdekte de lijkjes toen hij zijn spullen kwam ophalen, nadat hij was vrijgelaten uit de gevangenis. Hij had een celstraf van 8 jaar uitgezeten voor drugsvergrijpen. De man is geen verdachte in de zaak, al is hij volgens de politie wel de vader. De veroordeelde vrouw kreeg de baby’s tussen 1996 en 2006.