Nieuws

Beloning topman Morgan Stanley fors omhoog

01-04-2015 21:36

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft zijn topman James Gorman vorig jaar een flink hogere beloning toegekend. Dat bleek woensdag.

De 56-jarige Gorman, die een basissalaris heeft van 1,5 miljoen dollar, zag zijn totale compensatiepakket uitkomen op een totaal van 22,5 miljoen dollar (bijna 21 miljoen euro). Hij kreeg onder meer een bonus in contanten van 4,7 miljoen dollar, een aandelenpakket met een waarde van ruim 4 miljoen dollar en een uitgestelde betaling van ruim 5 miljoen dollar.

Het is het tweede jaar op rij dat Gorman meer op zijn bankrekening krijgt bijgeschreven. Over 2013 kreeg de topman 18 miljoen dollar uitbetaald. Dat was destijds een verdubbeling van zijn beloning ten opzichte van een jaar eerder.

De hogere compensatie van Gorman is zelfs voor grote banken op Wall Street opvallend. Zo handhaafde JPMorgan de beloning van topman Jamie Dimon over 2014 op 20 miljoen dollar, terwijl bestuurders Michael Corbat en Brian Moynihan van respectievelijk Citigroup en Bank of America juist minder kregen.