Binnenland

Politie vliegt uit de bocht bij achtervolging

28-03-2015 11:13

AMSTERDAM (ANP) – De aanhouding van een automobilist die na een aanrijding met een voetganger was doorgereden heeft zaterdag in Amsterdam geleid tot meerdere verkeersongevallen en gewonden. Onder hen zijn twee medewerkers van de Amsterdamse politie.

Surveillerende agenten wilden zaterdagochtend rond 7.45 uur een automobilist op het Leidseplein aanspreken op zijn rijgedrag. De 26-jarige man had daar geen zin in en ging er vandoor, met de politie in zijn kielzog. Verderop reed hij een overstekende vrouw aan die hij gewond op straat achterliet. Zij moest naar het ziekenhuis.

Tijdens de achtervolging vloog een politiewagen op de Sint Willibrordstraat uit de bocht en kwam tegen een gevel tot stilstand. Beide agenten raakten gewond. Collega’s hielden de verdachte, die in een huurauto reed, uiteindelijk aan in zijn woning.

Het was daarna nog niet gedaan met de aanrijdingen. Op weg naar het cellencomplex, reed de politiewagen met daarin de verdachte, een fietser aan. Die belandde in een ziekenhuis.