Weten & Tech

Pebble Time haalt ruim 20 miljoen op

28-03-2015 10:51

PALO ALTO – Pebble Time heeft de meest succesvolle Kickstartercampagne ooit afgesloten. De makers van de smartwatch haalden 20.338.986 dollar op. De benodigde 500.000 dollar was binnen een kwartier nadat het project gelanceerd werd al binnen.

Pebble Time is een smartwatch die compatible is met iOS en Android. Het horloge heeft een energiezuinige e-paper-display, bekend van e-readers. Dat zorgt dat de smartwatch veel zuiniger is dan zijn soortgenoten. Het gaat overigens wel om een kleurenscherm. Voordeel van e-paper is dat het scherm ook in de volle zon goed zichtbaar blijft.

Volgens de makers draait de watch een week op een volle accu. Alsof dat nog niet genoeg is, kan het horloge ook nog worden uitgebreid met een externe accu. Dat gaat via zogeheten smartstraps. Daarmee kunnen ook andere apparaten, zoals een gps-ontvanger of een hartslagmeter worden aangesloten.

Er komen twee modellen. Naast de Pebble Time komt er ook een Pebble Time Steel. Die houdt het volgens de makers tien uur vol op een acculading. De Pebble Time gaat 199 dollar kosten terwijl de Pebble Time Steel voor 299 dollar over de toonbank gaat als de smartwatches in juni te koop zijn.