Binnenland

Nieuwe getuige in zaak tegen Holleeder

19-03-2015 18:43

AMSTERDAM (ANP) – In het onderzoek naar de betrokkenheid van Willem Holleeder bij liquidaties heeft justitie een nieuwe getuige gevonden. Het Openbaar Ministerie bevestigde berichtgeving van die strekking van EenVandaag.

Aan het dossier tegen Holleeder is zijn getuigenverklaring onlangs toegevoegd. Die verklaring gaat over samenwerking tussen Holleeder, Dino S. en Stanley Hillis, die in 2011 werd geliquideerd.

Holleeder (56) moet woensdag voor het eerst in het openbaar voor de rechter verschijnen voor zijn mogelijke betrokkenheid bij twee criminele afrekeningen. Daarbij gaat het om de moorden op Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006). De rechtbank in Amsterdam buigt zich dan onder meer over het verlengen van zijn voorarrest. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Opdracht

Het Openbaar Ministerie verdenkt Holleeder ervan dat hij opdracht heeft gegeven voor deze liquidaties. Hij werd hiervoor in december opgepakt en zit nog steeds vast.

Volgens EenVandaag is de getuige Hidr K.. In het actualiteitenprogramma zegt het Openbaar Ministerie hem een betrouwbare getuige te vinden. ,,Hij heeft niet om een tegenprestatie gevraagd van ons. Hij heeft geen geld gevraagd, hij heeft niet om strafvermindering gevraagd. Wel heeft hij gevraagd om bescherming en aangezien wij hem van belang vinden in het onderzoek naar Holleeder, bieden we hem die bescherming,” aldus het OM in EenVandaag.