Weten & Tech

Fitcoin: bitcoins verdienen door te sporten

16-03-2015 12:24

AUSTIN – Een bedrijf uit Texas heeft Fitcoin ontwikkeld, een experimentele app waarmee mensen bitcoins kunnen verdienen door te sporten. De iOS-app, die vooralsnog niet in Nederland beschikbaar is, communiceert daarvoor met fitnessbandjes.

Fitcoin werkt nu nog maar met een paar verschillende ‘wearables’, gadgets die op het lichaam gedragen worden. De app van Chaotic Moon Studios meet met behulp van het fitnessbandje hoe lang de drager sport en hoe snel zijn of haar hart klopt.

Met behulp van een algoritme wordt berekend hoeveel energie je hebt verbruikt en hoeveel bitcoins je workout in het laatje brengt. Rijk zullen mensen er niet snel van worden. Tijdens een demonstratie bleek dat een Chaotic Moon-ontwerper in een paar minuten ongeveer vijf dollarcent bij elkaar had gesport.

De ontwikkelaar hoopt dat bedrijven als Adidas brood in Fitcoin zien, weet de website Yahoo! Tech. Het bedrijf zou bijvoorbeeld speciale sportartikelen kunnen maken die alleen door fanatieke trainingsbeesten kunnen worden gekocht.