Binnenland

Lek in wagon met ontvlambare stof gedicht

06-03-2015 17:59

TILBURG (ANP) – Het lek in de goederentrein met butadieen, die vrijdag in Tilburg door een passagierstrein werd geraakt, is provisorisch gedicht door bevriezing. Door de botsing is één persoon gewond geraakt aan zijn hoofd, aldus de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

In de trein zaten circa veertig mensen. De meesten werden door de botsing door de trein geslingerd. Hulpverleners verleenden bijstand. De meeste passagiers zijn inmiddels vertrokken.

Het butadieen dat in de trein zit is een koolwaterstofverbinding die vergelijkbaar is met benzine. Butadieen is wel brandbaar, maar niet gevaarlijk voor de gezondheid. Aanvankelijk meldde de Veiligheidsregio dat de goederentrein lpg vervoerde.

Treinverkeer stilgelegd

De botsing gebeurde in de omgeving van het Reitseplein in Tilburg. Het treinverkeer tussen Tilburg en Breda is stilgelegd. De wegen rond het Reitseplein zijn afgezet. Een woordvoerder van DB Schenker, de eigenaar van de goederentrein, liet weten dat de passagierstrein op de achterkant van de stilstaande goederentrein reed.

Zolang het lek in de goederentrein met butadieen nog niet definitief is dichtgemaakt, blijft de goederenwagon staan. De Veiligheidsregio weet niet hoelang het dichten van het lek gaat duren.