Binnenland

Fiscus waarschuwt voor fout online-aangifte

06-03-2015 13:22

DEN HAAG (ANP) – De Belastingdienst waarschuwt voor een fout in de online-aangifte. Wie recht heeft op aftrek voor levensonderhoud van kinderen jonger dan 21 jaar, kan beter even wachten met het doen van de aangifte over 2014 tot de fout hersteld is, liet de Belastingdienst vrijdag weten.

Volgens de dienst speelt het technische probleem alleen wanneer degene die aangifte doet een fiscale partner heeft en geen andere aftrekposten dan de aftrek voor het levensonderhoud van kinderen. ,,Door een fout in de online-aangifte kunt u in sommige gevallen de aftrek niet verdelen tussen uzelf en uw partner. Het gevolg is dat u de aftrek helemaal niet krijgt”, meldt de fiscus op de website.

De Belastingdienst hoopt de fout komende dinsdag te hebben verholpen en adviseert mensen die het betreft te wachten met het doen van online-aangifte tot die dag.

De aftrekpost is sinds 1 januari 2015 vervallen. Dat kan betekenen dat ouders over dit jaar minder belasting terugkrijgen of meer belasting moeten betalen.