Weten & Tech

Nederlanders komen met ‘Spotify voor games’

05-03-2015 16:29

EINDHOVEN – Het Eindhovense Utomik komt binnenkort met een abonnementsdienst voor videogames. Voor een tientje per maand kunnen gamers onbeperkt genieten van bepaalde spellen uit de catalogus van Utomik. Welke dat zijn, is niet duidelijk. De dienst van Utomik doet een beetje denken aan de streamingdiensten Sony PlayStation Now en OnLive.

Wat Utomik anders moet maken dan de twee bekende concurrenten is dat de games tijdens het spelen fysiek worden gedownload. Daardoor zou de gameplay hetzelfde moeten aanvoelen als wanneer een gamer het spel koopt en zelf installeert. Bij OnLive en PlayStation Now worden alleen beelden van de game gestreamd en de input van de gebruiker weer teruggestuurd naar de server. Daardoor kunnen kleine vertragingen ontstaan.

Over het aanbod van Utomik is nog niet veel bekend. Volgens Tweakers zullen er grote, ‘premium’, titels te vinden zijn, maar waarschijnlijk vallen die niet binnen het abonnement van een tientje per maand.

Geïnteresseerden kunnen zich op de site van Utomik inschrijven als bètatester. Tijdens de proefperiode hoeft er nog niet te worden afgerekend. Het is nog niet bekend wanneer Utomik daadwerkelijk live gaat.