Weten & Tech

Xbox Music voor Windows krijgt kleine update

04-03-2015 22:13

AMSTERDAM – Microsoft heeft Xbox Music voor Windows een kleine update gegeven. De muziek-app uit de stal van de Windows-maker zou nu minder fouten moeten bevatten.

Gebruikers die de laatste tijd klaagden over synchronisatieproblemen kunnen de update meteen binnenhalen. Volgens Microsoft behoren die problemen nu tot het verleden. Ook de stabiliteit van de app zou verbeterd zijn.

Xbox Music is de standaard muziekspeler in Windows 8 en hoger. Gebruikers kunnen in de app naar hun eigen muziek luisteren en als ze voor een tientje per maand een Xbox Music Pass kopen krijgen ze tevens toegang tot de complete muziekbibliotheek van Microsoft. Daarmee is Xbox Music een directe concurrent voor muziekdiensten als Spotify en Deezer.

Microsoft maakte onlangs al bekend dat het binnenkort ook mogelijk wordt om eigen muziekbestanden via OneDrive aan Xbox Music toe te voegen. Wanneer deze functionaliteit het daglicht gaat zien, is niet bekend, maar vermoedelijk zal het later dit jaar zijn bij de release van Windows 10.