Binnenland

‘Rotsblok dupeerde tienduizenden skiërs’

01-03-2015 10:51

DEN HAAG (ANP) – Het enorme rotsblok dat zaterdag een weg naar het skigebied Val Thorens blokkeerde, heeft misschien wel 50.000 tot 100.000 vakantiegangers gedupeerd. Dat berekenen lokale Franse media. Maar ook de VerkeersInformatieDienst komt desgevraagd na becijfering wel op die schatting.

Op de N90 stond op een gegeven moment 35 kilometer stilstaand verkeer, dat geen kant op kon. ,,Als je rekent dat er per kilometer rijstrook 110 auto’s staan, maal twee rijstroken, maal gemiddeld 3,5 inzittenden, dan komt je al op zo’n 30.000 mensen die daar stilstonden”, aldus een woordvoerder van de VID. Verder stonden er in de omgeving nog veel meer files tot diep in de nacht. Ook zijn er veel mensen omgereden, of hebben hun reis uitgesteld.

Even na middernacht stond er nog 15 kilometer en dat loste maar langzaam op. ,,Er hebben mensen van ‘s ochtends vroeg tot diep in de nacht stilgestaan.” Onder hen uiteraard ook veel Nederlanders die naar het populaire skigebied onderweg waren, of er juist vanuit vertrokken.