Weten & Tech

Meer winst Nintendo door goedkope yen

28-01-2015 09:53

KYOTO – Nintendo profiteert momenteel volop van de goedkope Japanse yen. De winst van het bedrijf valt daardoor dit boekjaar naar verwachting de helft hoger uit dan eerder voorzien, terwijl de verkopen tegenvallen. Dat maakte de Japanse maker van spelcomputers woensdag bekend.

Nintendo voorziet nu een winst voor het gebroken boekjaar, dat eindigt op 30 maart, van 30 miljard yen (224 miljoen euro). Eerder ging het bedrijf uit van een winst van 20 miljard yen.

De goedkope munt maskeert de impact van tegenvallende verkopen van onder meer de Wii U en de Nintendo 3DS. Het bedrijf halveerde daardoor de verwachting van het operationele resultaat. Volgens marktkenners heeft Nintendo grote moeite om meer liefhebbers te vinden voor de spelcomputers buiten de reeds bestaande groep Nintendo-fans. Daarnaast zal het concern de komende periode geen nieuwe producten lanceren.

Desondanks houdt Nintendo vertrouwen dat het zijn doelstellingen voor het hele boekjaar zal halen. Allereerst wil het bedrijf terug naar de zwarte cijfers. Daarnaast hoopt het voor het einde van het boekjaar 3,6 miljoen Nintendo Wii U-consoles te hebben verkocht. De teller staat nu op ruim 3 miljoen.