Buitenland

Israël bestookt posities Syrisch leger

28-01-2015 09:00

JERUZALEM (ANP) – De Israëlische luchtmacht heeft woensdagochtend posities van het Syrische leger bestookt. Dat heeft minister Moshe Yaalon van Defensie meegedeeld. De actie was een vergelding voor de raketbeschieting van de door Israël bezette Golanhoogten dinsdag. ,,Wij zullen niet toestaan dat op Israëlisch grondgebied wordt geschoten of dat onze soevereiniteit wordt geschonden”, aldus Yaalon in zijn verklaring.

De aanvallen in gebieden die het Syrische leger nog in handen heeft, hadden plaats in een periode van oplopende spanningen tussen Syrië en Israël. Tien dagen geleden kwamen door een luchtaanval van Israël in Syrië een Iraanse generaal en verscheidene guerrillastrijders van de pro-Iraanse beweging Hezbollah om het leven.

Dinsdag werden zeker twee raketten uit Syrië op de Golanhoogten afgevuurd. Israël reageerde toen met artillerievuur. Door het incident zag Israël zich gedwongen het skioord op de zuidoostelijke flank van de berg Hermon te ontruimen. Skiërs kunnen er woensdag weer terecht.