Twee Israëlische militairen gedood bij raketaanval Hezbollah

28-01-2015 15:50

De sjiitische beweging Hezbollah in Libanon heeft vandaag een Israëlisch konvooi aangevallen. Daarbij vielen twee doden en zeven gewonden, bevestigen de Israëlische strijdkrachten.

In eerste instantie claimde Hezbollah vijftien militairen te hebben omgebracht, maar Israëlische media meldden dat dit onjuist was. Geen enkele militair was volgens hen omgekomen of gewond geraakt.

Het konvooi reed in het gebied van de Shebaa Farms, wat een kleine en omstreden strook land is op de grens van de door Israël bezette Golanhoogten en Zuid-Libanon. Hezbollah zei een militair gevangen te hebben genomen, maar dat werd eveneens vanuit Jeruzalem tegengesproken. Negen Israëlische militaire voertuigen zijn volgens de sjiitische beweging beschadigd geraakt.

VN-militair omgekomen

De Israëlische radio meldde dat militairen beschietingen uitvoerden op Libanon. Daarbij kwam een Spaanse VN-militair, die in Libanon zat, om het leven, aldus een woordvoerder van de VN. De VN-missie UNIFIL loopt al sinds 1978 in het zuiden van Libanon.

De aanval van Hezbollah zou een reactie zijn op de luchtaanvallen van Israël woensdagochtend. Die werden uitgevoerd tegen posities van het Syrische leger en waren op hun beurt een vergelding voor de raketbeschieting van de Golanhoogten dinsdag. Hezbollah steunt de Syrische president Bashar al-Assad.

ANP/TPO