Weten & Tech

Facebook test app voor goedkope smartphones

26-01-2015 11:01

MENLO PARK – Facebook heeft in een aantal landen een nieuwe Android-app gelanceerd. Dat meldt TechCrunch. De app, die Facebook Lite heet, is bedoeld voor goedkope en trage smartphones en voor gebruikers met een slechte internetverbinding.

De technologiesite meldt dat Facebook Lite momenteel wordt getest in Bangladesh, Nepal, Nigeria, Zuid-Afrika, Sudan, Sri Lanka, Vietnam en Zimbabwe. De app is daar nu ongeveer een week te downloaden. Tienduizenden mensen hebben dat inmiddels gedaan.

Facebook Lite is een versimpelde versie van de reguliere app. In de omschrijving in Google Play staat dat Facebook Lite speciaal is ontworpen voor 2G-netwerken en gebieden met beperkte netwerkverbindingen. De app neemt volgens Facebook minder dan 1MB geheugen in beslag, gaat efficiënt om met data en laadt snel.

Deze eigenschappen maken Facebook Lite uitermate geschikt voor minder geavanceerde toestellen in landen waar snel internet allesbehalve vanzelfsprekend is. Als de test een succes is, wordt de app mogelijk ook elders uitgerold.