Weten & Tech

The Interview niet officieel in Nederland

24-12-2014 19:53

AMSTERDAM – De film The Interview is vooralsnog officieel niet in Nederland verkrijgbaar. Een woordvoerder van Google laat weten dat wat betreft Google Play de film alleen in de VS beschikbaar is. YouTube Movies is er nog niet in Nederland.

Woensdag werd bekend dat in de VS de film te koop en te huur is via Google Play en YouTube. Ook wordt de film aangeboden voor Xbox-bezitters en via de site SeeTheInterview.com. De film huren kost 5 dollar (ongeveer 4 euro), voor 14 dollar (11,50 euro) is The Interview ook te koop.

Sony was dagen aan het onderhandelen over de onlinedistributie. De aanbieders waren terughoudend omdat het vertonen van de video hen kwetsbaar maakt om gehackt te worden. Google liet woensdag weten de film desondanks te willen laten zien, zodat niet “een handjevol mensen de vrijheid van meningsuiting in een ander land kan beperken”.

Sony voerde ook gesprekken met Apple om The Interview via iTunes te vertonen, maar die zouden op niets zijn uitgedraaid, meldden bronnen die betrokken waren bij de deal aan CNN.