Buitenland

Sony brengt The Interview mogelijk toch uit

20-12-2014 00:02

LOS ANGELES (ANP) – Filmproducent Sony hoopt dat de omstreden film The Interview alsnog kan worden uitgebracht. ,,We hopen nog steeds dat iedereen die de film wil zien, de mogelijkheid daartoe krijgt”, meldde het bedrijf vrijdagavond. Noord-Korea heeft met dreigementen proberen te voorkomen dat de film, over een moordcomplot tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, te zien is voor het grote publiek.

Sony zegt de première van de film te hebben afgelast, omdat bioscopen weigerden The Interview op het witte doek te vertonen. Noord-Koreaanse hackers, die eerder in het computersysteem hadden ingebroken, dreigden de bioscopen met aanslagen. Daarop besloot het Japanse filmbedrijf de film niet uit te brengen.

,,We zijn gelijk gaan zoeken naar alternatieven voor het uitbrengen van de film op andere platforms”, aldus Sony. De Amerikaanse recherche FBI zei vrijdag dat Noord-Korea vrijwel zeker achter de computerinbraak zat. Er werd al langer gespeculeerd dat het stalinistische land achter de hack zat.