Weten & Tech

Minuum-toetsenbord voor Android nu meertalig

19-12-2014 18:36

TORONTO – Meertalige Minuum-gebruikers kunnen opgelucht ademhalen. Hun favoriete toetsenbord is met de komst van Minuum 3.0 meertalig geworden. De update, die vooralsnog alleen voor Android uit is, maakt het mogelijk om verschillende talen door elkaar heen te gebruiken zonder van toetsenbord te hoeven switchen. Eerder kwam SwiftKey al met soortgelijke functionaliteit.

Minuum is een van de meer populaire alternatieve toetsenborden voor Android en iOS. Waar een aantal bekende toetsenbordmakers zich richten op swipe-functionaliteit wil het Canadese Minuum zich onderscheiden door een kleiner toetsenbord aan te bieden dat toch geschikt is voor mensen met grote vingers. Het bedrijf zegt een onovertroffen autocorrectiesysteem te hebben en foute toetsaanslagen te negeren.

Wie Minuum installeert heeft de keuze uit een paar verschillende toetsenbordvormgevingen. De meest in het oog springende is het toetsenbord waarbij alle letters op één regel worden geperst. Het schrijven lijkt dan veel op hoe je vroeger typte op het toetsenbord van een mobiele telefoon. Onder iedere ‘knop’ zitten drie letters, Minuum vogelt zelf uit welke letter je bedoelde en welk woord je wilde typen. Het grote voordeel van dat minimale toetsenbord is dat je meer schermruimte overhoudt voor bijvoorbeeld je berichten.

Gratis is Minuum niet. De nieuwe 3.0-versie kost 2,79 euro in de Google Play Store.