Buitenland

Acht kinderen dood bij steekpartij Australië

19-12-2014 06:22

Zeker acht kinderen zijn gedood bij een steekpartij in de Australische stad Cairns. Een 34-jarige vrouw, de moeder van zeven van de kinderen, is gewond geraakt, meldde de Australische zender ABC vrijdag.

De politie kwam om 11.20 uur (lokale tijd) ter plaatse en vond de lichamen van de kinderen, tussen de achttien maanden en vijftien jaar, in een huis. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie is met veel materieel uitgerukt. Een deel van de straat is afgezet en de media worden op afstand gehouden.

Tragische gebeurtenis

De gewonde vrouw is niet in levensgevaar. Ze wordt behandeld en helpt de politie bij het onderzoek. De politie is bekend met de familie, aldus de lokale krant Cairns Post. Het zou niet gaan om een terreurdaad. Een politiewoordvoerder zei dat het gaat om een “tragische gebeurtenis”, maar dat er geen reden is tot paniek. De situatie is onder controle.

Lisa Thaiday, die zegt een nicht van de gewonde vrouw te zijn, verklaarde tegenover de Cairns Post dat een twintigjarige jongen thuiskwam en zijn broers en zussen dood aantrof. Wie het achtste kind is, is niet bekend. De politie verwacht dat het onderzoek naar het incident nog twee tot drie dagen in beslag kan nemen.

Hartverscheurend

De Australische premier Tony Abbott noemde het incident “hartverscheurend” en stelde dat Australië een moeilijke periode meemaakt. Begin deze week vonden drie mensen de dood door een gijzeling in Sydney. Ook de gijzelnemer vond de dood.