Binnenland

Bevriende oppositie: geen akkoord met ons

18-12-2014 22:36

DEN HAAG (ANP) – De bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP hebben geen akkoord gesloten met het kabinet over de gesneuvelde zorgwet van minister Edith Schippers.

,,De coalitiepartijen hebben een akkoord met elkaar”, zei D66-leider Alexander Pechtold na afloop van een gesprek met de coalitiepartners en het kabinet in het Torentje van premier Mark Rutte. ,,We hebben geen akkoord met het kabinet gesloten. Dus het kabinet staat vrij om een brief naar de Kamer te sturen.”

De drie partijen wachten de brief af die het kabinet nu naar de Tweede Kamer stuurt, zei SGP-leider Kees van der Staaij. ,,We hebben het aangehoord. Het is de verantwoordelijkheid van het kabinet om hierover een brief te schrijven. Ik weet niet wat er precies in komt. We zullen in het debat onze mening geven”, aldus Van der Staaij.

ChristenUnie-leider Arie Slob: ,,We hebben het kabinet aangehoord en de coalitie. We hebben ons niet verbonden aan datgene wat zij willen. Als je je ergens niet aan verbindt, dan heb je een probleem met een bepaalde route. Maar we zullen daar in het parlement zo snel als mogelijk verder over spreken.” Slob erkende dat hij niet echt enthousiast is over de oplossing.