Binnenland

Wegwerker A12 raakte bekneld

23-10-2014 12:17

WOERDEN (ANP) – De wegwerker die om het leven kwam bij het ongeluk donderdagochtend op de A12 bij Woerden is een 51-jarige man uit Tilburg. Hij raakte bekneld en overleed ter plekke. Een man (34) uit Lelystad is aangehouden. Dat meldt de politie die heeft onderzocht wat er is gebeurd. Het ongeluk zorgde voor enorme files in de Randstad.

De man uit Lelystad reed in zijn vrachtauto en botste daarmee op een zogenoemde pijlwagen. De bestuurder daarvan, een man (56) uit Gameren, raakte ernstig gewond. Daarna schoven de vrachtauto en de pijlwagen door en botsten op een tweede pijlwagen waar juist een aanhanger aan werd gekoppeld. De man uit Tilburg raakte bekneld tussen de aanhanger en de pijlwagen. Hij overleed ter plekke. De bestuurder van de tweede pijlwagen liep geen verwondingen op.

De truckchauffeur had overigens niet gedronken. Hij en de tweede wegwerker liggen in het ziekenhuis.

De afsluiting van de weg leidde tot veel vertraging en hinder voor het verkeer. Omdat ook op andere snelwegen ongelukken gebeurden en rijstroken dicht gingen, was er sprake van een zeer drukke ochtendspits, ondanks de herfstvakantie.