Weten & Tech

Twitter komt met nieuwe ontwikkelaarstools

22-10-2014 22:32

SAN FRANCISCO – Twitter heeft een aantal nieuwe tools voor ontwikkelaars openbaar gemaakt. Zo wordt het mogelijk om gebruikers met een telefoonnummer of de inloggegevens van Facebook te laten inloggen. De nieuwe tools werden op een conferentie van het concern bekendgemaakt.

De nieuwe feature heet Digits en maakt deel uit van Fabric, de set met nieuwe tools voor de makers van mobiele apps. Digits maakt het eenvoudiger om in te loggen bij apps en websites. Wel moet de gebruiker eenmalig toestemming geven, die via een sms’je wordt geverifieerd. Door Digit hoeven gebruikers niet te vrezen dat er berichten op sociale media verschijnen zonder dat ze dat willen. De nieuwe inlogmethode komt snel beschikbaar voor ontwikkelaars en werkt op bijna alle platformen.

In Fabric is ook Twitter Kit gestopt. Die feature moet het gemakkelijker maken om tweets te embedden in apps of websites. Het wordt ook makkelijker om vanuit andere applicaties of sites tweets te genereren. Ook het inloggen via een Twitter-account wordt eenvoudiger.