Nieuws

Atheïsten geloven het vaakst in aliens

01-10-2014 16:29

LONDEN – Meer dan de helft van de atheïsten denkt dat buitenaards leven bestaat. Astronoom David Weintraub kwam erachter dat de religie die wordt aangehangen voor een groot deel bepaalt of je in aliens gelooft.

Uit onderzoek van Weintraub blijkt dat 55 procent van de atheïsten denkt dat we niet alleen zijn in het heelal. Zij zijn daarmee de groep die procentueel de meeste mensen telt die in aliens geloven. Moslims staan op nummer twee. 44 procent van hen denkt dat er buitenaards leven is. Onder joden ligt dit percentage op 37.

Dat veel moslims in buitenaards leven geloven komt door een passage in de Koran, waarin staat dat er mogelijk spirituele wezens leven op andere planeten. Mocht E.T. bestaan, dan denkt Weintraub dat Aziatische religies dit het beste kunnen accepteren. Binnen het hindoeïsme denken sommige mensen namelijk dat mensen kunnen reïncarneren in aliens en het boeddhisme gelooft in het bestaan van ‘duizenden bewoonde werelden’.

Overigens geloven niet alle ondervraagden in marsmannetjes. Onder het begrip buitenaards leven verstaan sommige mensen bijvoorbeeld microscopische beestjes. De bevindingen van Weintraub staan in het boek Religious and Extraterrestrial Life, aldus Daily Mail.