Nieuws

Chinese Apple-fan voorkomt ‘Japanse crisis’

23-09-2014 17:24

TOKIO – Bij veel Apple Stores liepen de gemoederen afgelopen week hoog op. Fans van het Amerikaanse techbedrijf stonden uren in de rij om als eerste een iPhone 6 of iPhone 6 Plus in bezit te krijgen, maar bij veel winkels bleken de gadgets te zijn uitverkocht. In Tokio eindigde het bijna in een Japans-Chinees conflict.

Veel van de wachtenden voor de Apple Store in de Japanse hoofdstad bleken Chinezen te zijn. Nu zijn de relaties tussen China en Japan op z’n zachtst gezegd al gespannen, maar volgens RocketNews 24 zorgden de Chinezen bijna voor een echte crisis tussen beide landen. Niet alleen hadden ze alle iPhones opgekocht, ook lieten ze een spoor aan rotzooi achter.

Eén in Japan wonende Chinees wist iedereen te kalmeren door eigenhandig alle troep van zijn landgenoten op te ruimen. Bij Yahoo Japan vertelt hij waarom hij zoveel moeite deed voor de minder beschaafde Chinezen. “De Chinezen hier maken hun land te schande. Ik ben bang dat Japanners nog slechter over ons gaan denken door die idioten. Ik kan dus weinig anders dan de rotzooi opruimen en het imago van mijn land redden.”

Of hij daar in geslaagd is, is de vraag, maar schoon is het in ieder geval wel weer in Tokio.