Bladen

Carice van Houten wil graag in Simpsons

17-09-2014 05:41

AMSTERDAM – Actrice Carice van Houten zou graag een gastrolletje in de animatieserie The Simpsons willen. Dat heeft zij dinsdagavond via Twitter laten weten. Op een wens die een fan uitsprak om haar in de serie te introduceren als beroemd familielid van personage Milhouse Van Houten, antwoordde de Game of Thrones-ster: “Me too!!.”

The Simpsons, dat met 25 seizoenen de langstlopende Amerikaanse komedieserie ooit is, heeft een lange traditie van bekende acteurs die één of twee afleveringen hun opwachting maken. Milhouse Van Houten is de beste vriend van Bart en hopeloos verliefd op Lisa. Hij is enorm bijziend, heeft een hoge intelligentie en bezit slechte sociale vaardigheden. Milhouse is deels van Nederlandse en deels van Deense afkomst.

De kans dat de droom van Carice uitkomt, is zeker aanwezig. Simpsons-schrijver en producent Matt Selman stelde vorige jaar in dagblad Spits al wel oren te hebben naar een gastrol van de Nederlandse actrice. “Carice is cool! Ik zou het heel leuk vinden als ze een gastoptreden wil komen doen als vage achternicht van Milhouse ofzo.” Selman suggereerde ook dat de beroemde familie wellicht een keer langs zou kunnen komen in Amsterdam.