Buitenland

Milities roosteren ‘ISIS strijder’ in Irak

31-05-2015 10:07

Op internet is een video gelekt van milities die een man roosteren boven een vuur. De claim is dat het een ISIS-strijder zou zijn, maar de precieze achtergrond van het slachtoffer blijft onduidelijk. De video dook op op de kritische website Raqqa is slaughtered silently.

Wederom schokkende beelden:

[jwplayer mediaid=”423312″]

 
De strijders die de man boven het uur hebben gehangen zouden onderdeel uitmaken van de Imam Ali Brigade, onderdeel zijn ‘Asa’ib Ahl al-Haq’ (AAH) een paramiltaire groep in Irak en Syrië. Die organisatie is niet zomaar een groep opstandelingen, maar er wordt alom vanuit gegaan dat zij steun krijgen vanuit Iran. Tijdens de Amerikaanse aanwezigheid in Irak werden zij verantwoordelijk gehouden voor aanvallen op Amerikaanse en coalitietroepen, alsmede aanvallen gericht op de Iraakse strijdkrachten. Inmiddels hebben zij de strijd aangebonden met IS(IS).

Imam Ali is een belangrijke figuur binnen de Islam, en de visie op zijn nalatenschap zorgde voor het schisma dat de Soennitische en Shiitische stromingen voortbracht. Als opvolger van Mohammed heerste hij over een kalifaat in de Arabische regio.
 

roosteren-isis-4 roosteren-isis-1 roosteren-isis-3