Binnenland

Politie schandpaalt verkeerde man

22-05-2015 09:01

De 44-jarige schilder en decorbouwer René ’Henk’ ten Brink is piswoest op de politie. Deze zette een filmpje van hem online waarin hij werd bestempeld als ‘laffe dief’.

Ten Brink werd ervan beschuldigd een 93-jarige vrouw te hebben beroofd van haar pinpas om vervolgens 1100 euro van haar rekening te halen. Deze beschuldiging deed de politie in het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld. Ook hier was Ten Brink duidelijk herkenbaar in beeld. Inmiddels heeft de politie het filmpje offline gehaald en excuses aangeboden.

De schilder is echter nog steeds woest en zegt zich rotgeschrokken te zijn. “Ik werd gebeld door een goede klant, dat ik als laffe crimineel door de stront werd gehaald op internet. De hele avond en nacht is op internet en tv te zien geweest dat ik een oude vrouw zou hebben beroofd, terwijl ik gelijk de politie heb gebeld om te zeggen dat ze het fout hadden.”

Nadat hij een half uur in de wacht stond, werd hem verteld dat hij de volgende dag zelf maar naar Gouda gaan om de zaak recht te zetten. “In mijn eigen tijd? Ik peins er niet over”, zo zegt hij tegen De Telegraaf. “Ik werk hard voor mijn centen, die ik op die bewuste dag in februari uit de muur heb getrokken.”

Bernard Jens van de politie stelt dat het om een misverstand gaat. “Na de laffe diefstal hebben we de camerabeelden bij de bewuste Rabobank in Bodegraven opgevraagd”, aldus Jens. “Na lang overleg zijn die beelden naar buiten gebracht. Er zat een klein verschil tussen de tijdgegevens van de camera en van de pinautomaat. We zijn samen met de bank aan het uitzoeken hoe dat kan.”

Ten Brink neemt hier geen genoegen mee. “Ik woon in een klein dorp waar dit soort negatieve verhalen lang blijven hangen. Een rectificatie op pagina 12 van het lokale sufferdje, daar heb ik geen reet aan”.