Buitenland

Politie bij protestmars: ‘Homo’s, niet zoenen’

18-05-2015 09:28

In Antwerpen vond afgelopen zaterdag een protestmars plaats van ultraconservatieve gelovigen, die onder meer demonstreerden tegen abortus en holebi-huwelijken. Enkele tegenbetogers, waaronder een aantal holebi’s werd door de politie gevraagd elkaar niet te kussen of hand in hand over het plein te lopen om de deelnemers aan de mars niet te provoceren. Dit schrijft GvA.be.

Marcia Poelman van holebi-organisatie het Roze Huis reageert verbijsterd op het verzoek van de politie: “Als een lesbisch koppel dat elkaar kust provocatie kan zijn voor de deelnemers aan die mars, zegt dat meer over hen dan over holebi’s. Dit is even erg dan aan twee donkere mensen vragen om niet over het plein te lopen omdat extreem-rechts betoogt.”

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de politie er slechts alles aan wilde doen om de mars zonder problemen te laten verlopen. “De vraag om niet te kussen of hand in hand te lopen, was een inschatting van de politie ter plaatse en geen richtlijn. We zullen alle manifestaties en de manier waarop de politie die heeft aangepakt, evalueren. Zolang we de versie van de politie niet hebben gehoord, willen we dan ook niet op deze zaak ingaan”.