Bladen

Blendle Weekoverzicht: Wat zegt je uiterlijk over je persoonlijkheid?

16-05-2015 17:34

Meest gelezen
Quest: Wat zegt je uiterlijk over je persoonlijkheid?
De hele dag door beoordelen we anderen op hun uiterlijk. En dat oordeel vormen we razendsnel: slechts 0,025 seconde hebben we nodig om de persoonlijkheid van de ander in te schatten. Maar kan dat wel, op basis van iemands uiterlijk bepalen hoe hij of zij is? Quest nam de proef op de som en kwam tot een verrassende conclusie.

 

Deze week actueel
nrc.next: Hoe Jesse Klaver omhoog klom
Van een vmbo-leerling naar lijsttrekker van GroenLinks op zijn 29ste. Fan van Piketty, maar niet te beroerd om ook met de VVD te onderhandelen. Dit is het leven van ‘snotneus’ Jesse Klaver.

Lees ook: Deze uitstekende column van Bert Wagendorp. ‘Klaver is 29, maar dit land wordt gedomineerd door 45-plussers die zichzelf nog heel erg jong vinden, en in hun ogen is 29 dus echt absurd jong.’

 

Nieuwe trend
ELLE: Leven op groentesmoothies en quinoasalades. En cocaïne
Vijf uur per week in de sportschool, geen gluten, suiker of E-nummers, wel groentesmoothies, quinoasalades en groene thee. Maar in het weekend wordt het strenge gezondheidsregime ingeruild voor flessen wodka en lijntjes coke. Voor steeds meer studenten en hoogopgeleiden is dit de normaalste zaak. Maar wat doet het met je gezondheid?

 

De test
De Tijd: Een week lang met een Apple Watch om je pols. Deze journalist probeert het uit
“Na een week met het ding om mijn pols voelt het als een natuurlijke aanvulling op mijn al rijke digitale leven. Tussen alle andere technologie heeft het slimme horloge verbazend snel zijn plaats gevonden.” Maakt de Apple Watch de verwachtingen waar?

 

Economie
nrc.next: Nee, de crisis is nog niet over. Nog lang niet
De afgelopen week bleek dat het beter gaat met de economie. Consumenten geven meer uit, de export neemt toe: we lijken boven de crisis uit te stijgen. Maar is hij daadwerkelijk voorbij? Nee. En dit is waarom.

 

Een boekje open
Vrij Nederland: Ja, ook achter de schermen is het altijd ruzie bij VI
Zitten ze niet op elkaars zenuwen te werken, dan zeiken ze wel hun eigen gasten af. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee lijken elkaar niet te kunnen luchten of zien, maar maken tegelijkertijd juist hiermee een succes van Voetbal International. Maar hoe gaat dat achter de schermen? (Oud)-eindredacteuren Michel van Egmond en Jan Hellenius doen een fascinerend boekje open.

 

Gezondheid
Grazia: Dertien jaar zonder suiker. Wat doet het met je?
Biologische saladebarretjes schieten als paddenstoelen uit de grond, suikervrije snacks zijn overal te koop en de ene na de andere foodie roept om van je suikerverslaving af te komen. Maar al lang voor de hype besloot Mai álle toegevoegde suikers uit haar eten en dat van haar kinderen te schrappen. Hoe is dat? En hoe kun je dat zelf het beste aanpakken?

 

Uit het rijke archief
HUMO: Neurowetenschapper ontdekt per toeval dat hij zelf een psychopaat is
Op Hemelvaartsdag maakten wij een overzicht van de beste stukken van 1 jaar Blendle, gekozen door de redactie. Dit bizarre verhaal van James Fallon was een hoogtepunt. Na tientallen hersenscans herkende hij het breinpatroon van een psychopaat blindelings. Toen hij een vreemde scan op zijn bureau zag liggen, wist hij dan ook meteen: Dit is er een. Het bleek een afbeelding van zijn eigen hersenpan te zijn.

 

De volledige nieuwsbrief met het beste van 1 jaar Blendle vind je hier.