Binnenland

Wilders: strijd tegen islam keihard doorzetten

07-05-2015 07:01

Geert Wilders stelt de strijd tegen de islam keihard en met extra passie te zullen vervolgen. In een interview met De Telegraaf zegt de politicus: “Ik zal het gaspedaal nog wat verder indrukken”.

Hij reageert hiermee op de mislukte aanslag in Texas waar hij spreker was op een bijeenkomst waar Mohammed-cartoons werden tentoongesteld. De PVV-leider zegt niet het idee te hebben dat hij specifiek een doelwit was. Volgens Wilders is extra beveiliging dan ook niet nodig.

Volgens de politicus wil hij zijn anti-islamboodschap nog krachtiger uitdragen. “De les die ik trek, is dat ik nog meer moet laten merken waar ik voor sta: voor de vrijheid van meningsuiting. Je mag het niet met me eens zijn, het onsmakelijk vinden. Maar het kan niet zo zijn dat mensen op geweld worden getrakteerd,” zo zegt hij.

Ook trekt hij een vergelijking tussen de Koran en Hitlers Mein Kampf. Dit zijn volgens Wilders allebei boeken van een totalitair systeem. Hij stelt dat westerse leiders de excessen die voortvloeien uit de islam stelselmatig goedpraten.

Dat hij moslims zou kwetsen door de islam in harde bewoordingen aan te vallen, noemt de PVV-voorman onzin. “De grootste terrorist die ooit geleefd heeft wordt vereerd. Dat is de basis van het probleem”, zegt Wilders.