Buitenland

Beduusd kijkende Thierry Baudet gaat viral

28-04-2015 16:55

 

De Senegalese schrijfster Fatou Diomé is een hit op internet dankzij een ‘spectaculair’ optreden in een talkshow bij France2, waarin zij ondermeer de jonge Nederlandse intellectueel Thierry Baudet geen schijn van kans gaf. Dit  laatste lag niet perse aan de kracht van haar argumenten, maar vooral aan het feit dat Diomés woordenstroom over het vluchtelingendrama op de Middellandse Zee onstuitbaar was.

Toen Baudet voorzichtig dacht te kunnen interrumperen, werd hij door de Afrikaanse auteur de mond gesnoerd: ‘Laat mij uitpraten!’.

Waarna Diomé nog heel lang doorging met haar furieuze monoloog.

Pikant detail is dat zij Baudet enigzsins badinerend en schuddend met haar hoofd omschreef als een ‘typische Europeaan’, die er ‘goed gekleed en wel doorvoed uitziet’, maar die verder ‘net als andere Europeanen grossiert in vooroordelen’.
Baudet draaide maar eens met zijn ogen en besloot, evenals de andere gesprekspartners, verder geen poging meer te ondernemen om nog aan het woord te komen.

Inmiddels is het optreden van Diomé, volgens de Duitse radio, al meer dan een miljoen maal aangeklikt. Veel mensen vinden haar een authentieke held, die de moed heeft om zowel het Westen als de falende en corrupte Afrikaanse leiders aan de schandpaal te nagelen.

Voor de Duitse publieke omroep ARD is Diomés ‘aufsehenerregender Auftritt‘ voldoende reden om delen ervan te vertalen en op de omroepwebsite te publiceren.

Dat is mooi, dan kunnen al die mensen die haar in het Frans niet begrijpen proberen om haar in het Duits te volgen. Met ‘ein niederländischer Migrationsexperte, der irritiert aussah’ wordt overigens Thierry Baudet bedoeld.