Buitenland

Video: Danseressen Rusland cel in om ‘twerk-video’

27-04-2015 06:24

Drie danseressen zijn in Rusland veroordeeld tot celstraffen vanwege het maken van een ‘twerk-video’ bij een oorlogsmonument bij de stad Novorossiejsk. Dat berichtte The Moscow Times zondag.

Op de video is te zien hoe de danseressen met hun billen schudden bij het monument. Drie van de vrouwen verdwijnen vanwege het ‘hooliganisme’ 10 tot 15 dagen achter de tralies. Met het monument wordt een overwinning van het Rode Leger tijdens de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Niet alle danseressen gaan de cel in. Een 16-jarig meisje ontsnapte vanwege haar leeftijd aan een celstraf. Haar moeder kreeg wel een boete, omdat ze de ,,morele ontwikkeling” van haar kind zou hebben verwaarloosd. Ook sommige andere vrouwen uit de groep kregen boetes.

Het is volgens de krant het tweede ‘twerk-schandaal’ in korte tijd. De autoriteiten sloten onlangs een dansschool in Orenburg. Dat gebeurde nadat een video was opgedoken op internet, waarin studenten gekleed in bijenpakken stonden te twerken. De kleuren van de danskostuums deden sommige mensen denken aan een belangrijke oorlogsonderscheiding.

Anp

https://www.youtube.com/watch?v=bWULqmCeUEI