Binnenland

Voorzitter CvB Louise Gunning stapt op bij Universiteit van Amsterdam

19-04-2015 09:49

Louise Gunning stapt op bij de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft zaterdagavond haar ontslag aangeboden als voorzitter van het College van Bestuur aan de Raden van Toezicht. Dat meldt de UvA op haar website. Ook vertrekt ze bij de Hogeschool van Amsterdam.

Om Gunnings vertrek wordt al weken gevraagd door protesterende studenten en docenten die het Maagdenhuis bezet hielden. Zij willen meer democratie en transparantie op de universiteit.

Louise Gunning zegt in een verklaring te hopen dat “Mijn vertrek de Raden van Toezicht de ruimte en de tijd geeft om een vernieuwd College van Bestuur samen te stellen. Een College van Bestuur dat in staat is om weer rust te brengen binnen de Universiteit van Amsterdam en in de komende tijd leiding te geven aan de modernisering, met als uitgangspunt het tienpuntenplan”.

Toonaangevende onderzoeksuniversiteit

Ze stelt verder dat de UvA door inzet van hoogleraren, wetenschappers, docenten en studenten is uitgegroeid tot een toonaangevende onderzoeksuniversiteit die internationaal hoog aangeschreven staat, zo weet het ANP. “We geven goed onderwijs, waardoor studenten van binnen- en buitenland heel bewust kiezen om bij ons te komen studeren.”

“Ik ben er trots op dat ik daar ook als bestuurder een bijdrage aan heb mogen leveren. Hiermee heeft de Universiteit van Amsterdam een uitstekende uitgangspositie om te moderniseren.”

De Raden van Toezicht laten weten respect te hebben voor het besluit van Gunning. Ze spreken ‘grote waardering’ uit voor de “onvermoeibare inzet voor beide instellingen” van Gunning. De raden gaan nu praten met alle betrokken partijen om zo snel mogelijk tot een ‘breed gedragen’ oplossing te komen.

(ANP)