Buitenland

Wilders aangeklaagd in Oostenrijk

10-04-2015 06:55

Update 08.30 uur: Wilders reageert tegenover het Anp: “Ongelooflijk weer, deze juridische  jihad. De waarheid mag voor sommigen onaangenaam zijn, maar daardoor niet minder waar'”.

 

Geert Wilders was onlangs in Wenen op bezoek bij de FPÖ. Hier gaf hij een toespraak over de islam. Dit viel echter verkeerd bij een moslimorganisatie, die prompt aangifte deed tegen de PVV-voorman.

“Ze moeten onderzoeken of Wilders niet aan volksophitsing heeft gedaan en of hij de islam als religie niet beledigde”, stelt voorzitter Tarafa Baghajati van het Initiatief Oostenrijkse Moslims (IMÖ) volgens De Telegraaf.

Wilders zei in zijn speech onder meer dat de islam de oorlog aan Europa heeft verklaard. Ook stelde hij dat dat de islam mensen tot terrorist maakt en dat de koran verboden moet worden.

Na het bezoek aan Oostenrijk en een eerder onderhoud met de Franse rechtse Franse politica Marine le Pen, gaat Wilders volgende week medestanders proberen te vinden in Duitsland. In Dresden zal hij bij de anti-islambeweging Pegida voor duizenden Duitsers een toespraak houden.