Duitse ‘kannibaalagent’ doodde wel, maar at niet

01-04-2015 13:26

De 59-jarige Duitser Detlev G. moet 8,5 jaar de cel in voor een gruwelijke moord die hij eind 2013 pleegde. Detlev G. is een voormalig agent die destijds een man uit Hannover vermoordde, in stukken scheurde en begroef.

Kannibalisme niet bewezen

Er bestaat een vermoeden dat G. ook delen van het lijk opat, maar dat kon niet worden bewezen. In de rechtbank in Dresden sprak de rechter vandaag de jarenlange celstraf uit tegen  de Duitser. Het slachtoffer en de voormalige politieagent ontmoetten elkaar op een forum voor kannibalisme en morbide vormen van seks. De vermoordde man zou de wens hebben gehad om gedood en daarna opgegeten te worden.

Lichaam incompleet

De veroordeelde dader was toen in dienst als handschriftanalist bij de Duitse politie en droomde er op zijn beurt van iemand te vermoorden en in stukken te scheuren. Het tweetal ontmoette elkaar in een pension ten zuiden van Dresden, alwaar ze hun fantasieën deels op elkaar uitleefden. Het slachtoffer werd toen alleen niet opgegeten, zoals hij graag wilde. Wel ontbraken delen van het lichaam nadat het was opgegraven. Hoe dat kan, is nog onduidelijk.

Hulp bij sterven

Het Openbaar Ministerie eiste eerder 10,5 jaar cel, terwijl de verdediging pleitte voor vrijspraak. G. zou slechts het slachtoffer hebben geholpen te sterven. De man uit Hannover plaatste op het forum al vaker zijn bizarre doodswens.