Buitenland

Filip Dewinter bezoekt president Assad in Syrië

25-03-2015 17:31

De Belgische parlementariër Filip Dewinter, van Vlaams Belang, heeft in Syrië gesproken met de omstreden Syrische president Bashar al-Assad, tegen wie -naast het geweld van IS- een opstand gaande is. Dewinter noemde Assad een “bondgenoot in de strijd tegen moslimextremisme”, zo weet ANP.

Dewinter bezocht Assad woensdagochtend in de hoofdstad Damascus. Iedereen begint nu langzaam in te zien dat we Assad als bondgenoot moeten beschouwen, zei de Vlaming na afloop: “Als we de oorlog tegen het salafistisch islamterrorisme willen winnen, zal samengewerkt moeten worden met het Syrische regime, of men dat nu wil of niet.”

Assad hekelt Westerse boycot

Assad zou de westerse boycot tegen zijn regime hebben gehekeld. Hij wees op de gevolgen ervan voor de gewone Syriër. Ook waarschuwde hij voor de chaos waarin het land zonder hem zou vervallen. Vlaams Belang-kopstuk De Winter was samen met Jan Penris en Anke Van Dermeersch uitgenodigd door de Syrische regering, zo meldt de Standaard.

Verder zou de islamistische terreurgroep IS dan kunnen oprukken in landen als Libanon, Libië en elders aan de grenzen van Europa, aldus Dewinter. Hij benadrukte dat hij heel wat leiders van belangrijke conservatieve nationalistische partijen in Europa persoonlijk kent en “er wat druk’ op kan uitoefenen.

Dewinter laat op Twitter weten veel aandacht te krijgen van de ‘Arabische media’, en sneert “En ze laten iemand uitpraten…”.

(TPO/ANP)