Bestuurskamers Maagdenhuis toch opengebroken

10-03-2015 15:09

Diverse kamers van bestuurders in het Maagdenhuis -het bestuurscentrum van de Universiteit van Amsterdam- zijn afgelopen nacht opengebroken. Dat meldt Foliaweb. Het gaat om de kamers van van collegevoorzitter Louise Gunning en rector Dymph van den Boom.

Grens overschreden

Toen het Maagdenhuis bestormd werd door boze studenten werd afgesproken dat bepaalde ruimtes niet gebruikt zouden worden. Dat was van een van de voorwaarden om de studenten er te laten zitten en niet over te gaan tot ontruiming. Hoofd veiligheid Peter Wurtz zegt tegen FoliaWeb dat hiermee “een grens overschreden” is.

Uitzoeken

Een woordvoerder van de studenten zegt niet blij te zijn met het forceren van de deuren van de bestuurskamers. “We zijn dit tot de bodem aan het uitzoeken, want dit is absoluut niet de bedoeling.” Volgens studenten is wel bekend wie verantwoordelijk is voor de beschadigingen, maar willen zij niet zeggen wie dat dan is. Het zou gaan om iemand die niet direct te maken heeft met de protestactie.

Afspraken

Het College van Bestuur van de UvA laat weten dat het openbreken van de deuren “bevestigt dat het nodig is om afspraken te maken over het beheer en de toegankelijkheid van het gebouw.”

Foto’s

Foto’s van de beschadigde deuren zijn hier te zien.