Binnenland

‘Homoseksuele NS-conducteur belaagd’

08-03-2015 11:36

Opnieuw is er een conducteur mishandeld. Zaterdag werd een homoseksuele NS-medewerker bespuugd en in zijn buik geschopt op station Helmond ’t Hout, dat schrijft De Telegraaf. Ook werd de conducteur uitgescholden, de dader zou snel zijn gearresteerd. Volgens de politie heeft de conducteur aangifte gedaan.

Veel gevallen van geweld

Eerder deze week werd er een conducteur zwaar mishandeld op station Hoofddorp. Ook vorig jaar waren er verschillende geweldincidenten met treinpersoneel: uit de resultaten van een enquete die vorig jaar werden gepubliceerd bleek dat 64 procent van de medewerkers fysiek belaagd was. Dit geweld varieert van spugen tot zwaar fysiek geweld en zelfs bedreiging met een vuurwapen.

Voor het NS-medewerkers is de maat vol. Om aandacht te vragen voor het geweld zullen treinmachinisten maandagochtend om negen uur toeteren uit protest.

De NS en de vakbond voor rijdend personeel VVMC steunen die actie: “Het geweld moet stoppen”, aldus een NS-woordvoerder tegenover De Telegraaf. “Het zijn geen incidenten meer, het geweld is structureel”, zegt bestuurder Wim Eilert van spoorwegvakbond VVMC.

(ANP/TPO)