Moskee op PWA-kazerne Gouda lijkt van de baan

05-03-2015 01:38

Het plan voor een grote moskee en de huisvesting van een school en een dagverblijf op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne in Gouda, lijkt voorlopig van de baan.

Woensdagavond uitte de lokale VVD tijdens een gemeentedebat dusdanig veel bedenkingen over het plan, dat de collegepartij afziet van steun voor het benodigde geld dat de gemeente vraagt voor de school en het dagverblijf. Dat schrijft Omroep West. De gemeente wil de voormalige kazerne opkopen en er vervolgens moskee El-Wahda, de speciale school De Ark en medisch dagverblijf Gemiva plaatsen.

Oppositiepartij SGP was tijdens de avond goed voor enige commotie, toen de woordvoerder van de gereformeerde partij liet weten ‘elke Gouwenaar een plaats voor gebed te gunnen, maar geen steun te kunnen geven voor een gebedsruimte die niet uitgaat van het gegeven dat Jezus de zoon van God is’.

Op 11 maart beslist het college wat er definitief gaat gebeuren met de voormalige kazerne, en dus of de moskee waar al lange tijd veel ophef over is, er wel of niet gaat komen.