Nieuws

UvA-docenten dreigen met meer bezettingen

04-03-2015 16:40

Het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) moet de universiteit democratischer maken, de vertrouwensrelatie herstellen en een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de financiƫle situatie. Gebeurt dat niet voor vrijdag 16.00 uur dan volgen er nog meer acties, bijvoorbeeld door nog meer panden van de UvA te bezetten. Dat meldt een groep UvA-docenten die zich achter de studenten hebben geschaard die momenteel het Maagdenhuis, het bestuursgebouw van de UvA, bezet hebben.

Verklaring

De docenten die zich samen hebben gepakt hebben woensdag een verklaring afgegeven. “Wij steunen de studenten in hun eisen en delen hun behoefte aan meer transparantie en democratie”, aldus een van de docenten. Zijn toespraak werd met luid applaus ontvangen door de aanwezigen in het Maagdenhuis.

Actiedag

De boze studenten die nu al een week het Maagdenhuis bezetten, hebben woensdag uitgeroepen tot actiedag. Op diverse universiteiten zijn er bijeenkomsten waar studenten, docenten en bestuurders met elkaar in gesprek gaan over meer democratie en inspraak van studenten. De onderwijsinstellingen geven daar op hun eigen manier invulling aan.

ANP