Familie: Kris en Lisanne om het leven door tragisch ongeluk

04-03-2015 14:06

Een ongelukkige valpartij is waarschijnlijk de doodsoorzaak van de twee Nederlandse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon. Zij verdwenen op 1 april vorig jaar in de de jungle van Boquete in Panama. Na intensieve zoektochten werden eerder al stoffelijke resten van beide vrouwen gevonden.

Forensisch onderzoek

Tijdens de laatste zoektocht zijn geen nieuwe resten gevonden. Een misdrijf wordt nagenoeg uitgesloten. “Wat rest is een noodlottig ongeval, mogelijk veroorzaakt door een ongelukkige valpartij” zo laat de familie van Kremers, initiatiefnemers van de laatste zoektocht, via een woordvoerster weten. Het onderzoek werd gedaan door forensische specialisten, de Panamese autoriteiten en een team met leden van stichting Reddingshonden RHWW.

Hoppa

In januari van dit jaar werd er opnieuw een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak van de twee vrouwen uit Amersfoort. De dames waren niet verdwaald geraakt, menen zij. “Het gebied waar een en ander verondersteld wordt zich te hebben afgespeeld, leent zich eenvoudigweg niet voor verdwalen. Van een ieder die verdwalen als reĆ«le mogelijkheid suggereert, kan met zekerheid worden gesteld dat deze nimmer de route in kwestie fysiek heeft doorkruist.”

Opgelucht

De families van de twee vrouwen zijn blij dat ze nu meer weten over de dood van hun dochters. “We zijn als familie opgelucht dat we nu toch eindelijk een mogelijke en plausibele verklaring hebben voor alle vragen die we rond het overlijden van Kris hadden”, aldus de familie Kremers.