Weten & Tech

IS verklaart oorlog aan oprichter Twitter

02-03-2015 09:32

Terreurbeweging IS is niet blij met Twitter. Het bedrijf is al een tijdje actief bezig account van de terroristen op zwart te zetten en dat valt helemaal verkeerd bij de koppensnellers. Dit meldt het AD.

De terreurgoep heeft nu in een boodschap de oorlog verklaard aan het medium in het algemeen en de oprichter en medewerkers in het bijzonder. Er wordt onder meer opgeroepen medewerkers van Twitter te vermoorden.

“jullie virtuele oorlog tegen ons zal uitmonden in een werkelijke oorlog,” aldus de boodschap, die zondag online werd gezet.

IS heeft specifiek Twitter-oprichter Jack Dorsey in het vizier, aldus BuzzFeed. Letterlijk, want over de beeltenis van Dorsey is een schietschijf gePhotoshopt.

In het bericht valt verder te lezen: “Jullie zijn deze mislukte oorlog begonnen. Vanaf het begin zeiden we dat dit niet jullie oorlog is, maar onze accounts op Twitter blijven maar afgesloten worden. Wij komen altijd terug, maar wanneer onze leeuwen komen en jullie de adem ontnemen, komen jullie nooit meer tot leven.”

In een reactie heeft Twitter gemeld de dreigementen met de autoriteiten te hebben opgenomen.