Marchano P. doodgeschoten in Paramaribo

02-03-2015 12:00

In Suriname is afgelopen nacht de crimineel Marchano P. door kogels om het leven gebracht. Bij de schietpartij raakte een ander persoon gewond, hij werd geschampt. De schietpartij vond plaats rond 08.00 uur Nederlandse tijd in het noorden van de hoofdstad Paramaribo. De Surinaamse politie bevestigt dat het gaat om Marchano P.

Ooggetuigen

Ooggetuigen vertellen aan de Surinaamse krant De Ware Krant dat twee mannen gericht het vuur openden. Daardoor bestaat het vermoeden dat het gaat om een afrekening. De politie heeft nog geen arrestaties kunnen verichten.

Link met Amsterdamse onderwereld

Deze afrekening lijkt een link te hebben met de Amsterdamse liquidatiegolf. Marchano P. wordt namelijk in verband gebracht met de moord op Najib Bouhbou, een van de hoofdrolspelers in het conflict. Hij werd doodgeschoten voor het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen. Met de dood van P. zijn er nu vier van de vijf verdachten van de moord op Bouhbou doorgeschoten: Rida Bennajem, Youssef Lkorf, Chris Bouman en Marchano P.

Café De Zon

Eerder al werd er tijdens een schietpartij in café De Zon in Amsterdam Oost door twee mannen op hem geschoten. Daarbij kwam P. er ongedeerd vanaf, maar raakten twee anderen (zwaar)gewond.

Beelden van schietpartij

Eerder gaf de politie al beelden vrij van de schietpartij in De Zon.

http://youtu.be/uK1gloiWWTU

Lees ook: Liquidatieverdachte gepakt bij grote politieactie