Binnenland

Raadslid De Kruif (VVD) al een week vast voor hennepteelt

27-02-2015 08:11

VVD-fractieleider Kathalijne de Kruif van de gemeente Stichtse Vecht blijkt al een week in beperkingen vast te zitten. Dit meldt haar advocaat, zo schrijft het AD. De Kruif blijft zeker twee weken vastzitten, aldus de raadsman die niet inhoudelijk op de zaak mag ingaan.

In het onderzoek naar het witwassen en de hennepteelt, waarvan De Kruif verdacht wordt, is beslag gelegd op onder meer auto’s, boten en een waterscooter. Ook werden geld, sieraden, horloges en andere dure luxegoederen door de politie ingenomen.

De fractievoorzitster is op Facebook bovendien vrienden met een aantal bewoners van een woonwagenkamp aan de Gangesdreef in Utrecht, waar een inval heeft plaatsgevonden. Volgens bronnen had De Kruif ook een relatie met één van de andere verdachten.

De politie doet al sinds oktober vorig jaar onderzoek naar de hennepbende. De agenten kwamen de bende op het spoor door tips over uitgebreide hennepteelt en het witwassen van grote sommen geld.

De zaak rond De Kruif leidt tot geschokte reacties in de gemeentepolitiek van Stichtse Vecht. Ron Druppers van de lokale fractie Maarssen 2000 zegt: “Ik schaam me bijna dat ik in een gemeenteraad zit waarin dit soort zaken voorkomt.”