Actievoerders krijgen hun zin: student in raad van bestuur UvA

26-02-2015 13:59

De actievoerende studenten die meer inspraak willen in het bestuur van de Universiteit van Amsterdam hebben in elk geval een ding gewonnen. De UvA gaat namelijk een student toevoegen aan de raad van bestuur. Dat heeft bestuursvoorzitter Louise Gunning donderdagmiddag laten weten. “De raad van toezicht en decanen hebben hiermee ingestemd’’, aldus Gunning. Hoe de functie verder ingevuld wordt, is nog niet duidelijk.

Inspraak

De studenten die het Bungehuis 11 dagen bezet hielden en gisteravond het Maagdenhuis -het bestuurscentrum van de universiteit- binnenvielen strijden al langer voor meer inspraak in het bestuur. Die lijken ze nu te krijgen.

Ontruiming

Bestuursvoorzitter Gunning hoopt dat er hiermee een einde komt aan de nieuwe bezetting van het Maagdenhuis. “Ik zou het heel vervelend vinden als het weer tot een ontruiming moet komen. Misschien gaan ze weg nu ze deze toezegging hebben gekregen.’’ Een van de actievoerders had donderdag al laten weten “dat het best nog wel eens een paar dagen zou kunnen duren”.

Bussemaker

Een delegatie van studenten heeft donderdagmiddag ook een gesprek met minister Jet Bussemaker (Onderwijs) over de situatie.